Roetfilter reinigen

Regelmatig uw roetfilter reinigen is van essentieel belang bij het onderhoud van uw wagen. Echter is dit een klusje dat veel mensen over het hoofd zien of geen aandacht aan besteden, met alle gevolgen van dien…

Waarom uw Roetfilter reinigen.

Een roetfilter ook wel DPF genoemd zorgt ervoor dat de kleine roetdeeltjes in de uitlaatgassen worden opgevangen en vervolgens worden verbrand tot fijnstof. Hoe dit proces precies werkt leest u in ons blog artikel “hoe werkt een roetfilter”. Echter wanneer het filter verzadigt raakt en de motor niet meer in staat is de roetdeeltjes te verbranden zal het filter verstopt raken en zal het DPF lampje op uw dashboard gaan branden. Regelmatig uw roetfilter reinigen is daarom erg belangrijk om overstopping te voorkomen.

Wanneer roetfilter reinigen niet meer helpt.

Veel mensen wachten te lang met hun roetfilter reinigen, zoals gezegd zorgt dit voor verstopping van het roetfilter. Dan is het in veel gevallen een veel betere optie om het roetfilter te vervangen in plaats van reinigen. Het reinigen van een roetfilter neemt veel tijd in beslag en daarnaast brengt dit ook nog de nodige kosten met zich mee. Bovendien is in veel gevallen het roetfilter zo verzadigt van roet dat reinigen niet meer helpt. In dat geval bent u bij Ecu Soft aan het juiste adres om uw DPF te laten vervangen.

Roetfilter vervangen bij Ecu soft.

Ecu Soft in Dilsen-Stokkem vlakbij de grens van België en Nederland is al jarenlang een begrip in de regio. Wij hebben al vele jaren ervaring in onder andere Chiptuning en car modifications. Bovendien zijn wij dé expert op het gebied van roetfilters. Uw roetfilter vervangen in plaats van roetfilter reinigen? Dan moet u bij Ecu soft zijn, Wij zijn één van de voordeligste in de regio en geven daarnaast wel 2 jaar garantie op uw nieuwe roetfilter en de montage.

Wilt u meer informatie over de werking van de DPF? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wilt u graag zo snel mogelijk uw roetfilter vervangen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Offerte aanvragen 

Roetfilter

Roetfilter Vervangen

Roetfilter Verwijderen
© 2024 - ECU-Soft. Alle rechten voorbehouden