Roetfilter vervangen

Een vervuild of niet goed werkend roetfilter kan voor veel ongemakken zorgen voor uw auto. Na verloop van tijd zal daarom uw roetfilter vervangen moeten worden
Een roetfilter vervangen is een gespecialiseerde klus, zorg er daarom voor dat u dit altijd door een expert laat uitvoeren.

Wat is een roetfilter?

Bij de verbranding van diesel brandstof komen kleine roetdeeltjes vrij. Omdat deze roetdeeltjes schadelijk zijn voor mens en milieu zijn alle moderne dieselauto’s uitgerust met een DPF (Diesel Partical Filter) oftewel een roetfilter. Mede hierdoor voldoet een auto met roetfilter aan de Europese emissie eisen.
Het roetfilter zit in het uitlaatsysteem van uw dieselwagen, de uitlaatgassen die de auto produceert stromen hier doorheen en de roetdeeltjes die zich in deze uitlaatgassen bevinden worden opgevangen in de holtes van het roetfilter. Na enige tijd raken deze holtes vol en zal de motor tijdelijk de temperatuur van de uitlaatgassen verhogen naar gemiddeld 500 graden Celsius.
Hierdoor verbrandt het roet en ontstaat er as. De as kan wel door het filter ontsnappen. Dit proces wordt regenereren genoemd.

Wanneer moet u uw roetfilter vervangen?

De optimale omstandigheid om te regenereren is tijdens een lange rit op de snelweg waarbij de motor de kans krijgt de uitlaatgassen voor een langere tijd te verhitten. In de praktijk rijden de meeste mensen veel kortere afstanden met hun auto binnen de bebouwde kom. Dit zorgt ervoor dat de motor niet in staat is de uitlaatgassen lang genoeg te verhitten om de roetdeeltjes te verbranden. Het filter zal dan verstopt raken en uw auto voldoet dan niet langer aan de Europese emissie eisen.
Tevens zult u merken dat het vermogen van uw auto zal dalen. Daarnaast zijn er nog een aantal symptomen die kunnen wijzen op roetfilter problemen, deze beschrijven we op de pagina “roetfilter problemen”.

Wanneer uw roetfilter verstopt is geraakt is vaak in de garage nog regeneratie mogelijk, helaas lukt dat niet altijd en is uw roetfilter vervangen noodzakelijk.

Wat kost een roetfilter vervangen?

Wanneer regeneratie niet meer mogelijk is en u uw roetfilter gaat vervangen kunt u bij de dealer vaak rekenen op zeer hoge kosten. Deze kosten variëren tussen de €750,- en maar liefst €3000,- exclusief de kosten voor montage. Bij Ecu-Soft leveren wij al een nieuw roetfilter vanaf €450,- de montagekosten variëren per merk en type auto.
Een roetfilter vervangen is gespecialiseerd maatwerk, vraag voor een gespecificeerde prijs een offerte aan via deze website.

Waarom uw roetfilter vervangen bij Ecu-Soft?

✔ Gespecialiseerd maatwerk
✔ Vooraf offerte
✔ 24 maanden garantie
✔ Voordeligste in de markt

Vraag nu uw offerte aan voor roetfilter vervangen.

Offerte aanvragen 

Roetfilter

Roetfilter Vervangen

Roetfilter Verwijderen
© 2024 - ECU-Soft. Alle rechten voorbehouden