OBD Tuning

OBD-Tuning is een speciaal soort motor tuning, die deel uitmaakt van de chiptuning. OBD-tuning is een vorm van chiptuning die snel kan worden gerealiseerd en is daardoor erg populair. Deze vorm van chiptuning laat geen sporen zien en is zeer effectief.

Het idee van de OBD-II (On Board Diagnostics II) interface is dat er snel diagnose gesteld kan worden. Defecte auto-onderdelen kunt u vinden door middel van een melding du u via de obd stekker uitleest, dit bespaart veel tijd. De OBD interface wordt niet alleen gebruikt voor de diagnose van een voertuig maar het kan ook worden gebruikt voor het uitvoeren van tuning werkzaamheden. Dit is hoe de definitie van OBD-tuning tot stand is gekomen. OBD-Tuning is een speciaal soort motor tuning, dat deel uitmaakt van de chiptuning.

Hoe werkt OBD tuning?

De OBD-II interface wordt gebruikt om de motorsoftware van uw auto uit te lezen. Hiervoor zal onze tool via een datakabel op de OBD aansluiting van uw auto worden aangesloten. Nadat wij de software van uw auto via de OBD-aansluiting hebben uitgelezen, kunnen wij door speciaal ontwikkelde software de verschillende parameters wijzigen op de motor controle-eenheid. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld de gaspedaalreactie, de hoeveelheid van de inspuiting of de begrenzers aan te passen. Meer over Hoe werkt Chiptuning?

Met OBD-tuning van Ecu-Soft behoudt u altijd de garantie op uw voertuig. Informeert u vandaag nog bij ons over de lage kosten en over de voordelen van OBD-tuning.

Kijk ook voor:

Ecu-Soft: Chiptuning specialist van België

Ik wil meer informatie  

Terug naar tuning pagina.

© 2024 - ECU-Soft. Alle rechten voorbehouden